На тържествената церемония във висшето учебно заведение на МВР присъстваха зам.-министърът на

...
На тържествената церемония във висшето учебно заведение на МВР присъстваха зам.-министърът на
Коментари Харесай

Академията на МВР откри новата учебна година

На тържествената гала във висшето образователно заведение на МВР присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, шефове на основни и профилирани дирекции на ведомството.

В обръщението си към курсантите зам.-министър Ценкин ги прикани да употребяват любознателността, порива и упоритостта на своята младост, с цел да преодоляват провокации, да откриват и потвърждават личните сили и благоприятни условия.  " Превърнете правилата за отговорност, преданост и дълг към страната в свое вътрешно разбиране, което да следвате през целия си професионален път ".

Заместник основният секретар благодари на преподавателския състав за отговорността, с която работят в построяването на бъдещите чиновници на МВР.  " Благодарение на Вас курсантите получават нужните теоретични и на практика умения, образуват своя темперамент и мотивация за осъществяване на виновната си задача за социална правдивост, правда и ред ", уточни в словото си главен комисар Димитър Кангалджиев. Той пожела на курсантите да имат вяра в себе си и в пътя, който са избрали.

" Днес Академията на МВР е привлекателен учебен център с висок авторитет и почтено място измежду най-хубавите образователни заведения. Тези триумфи са плод на дългогодишните старания на състава на нашия университет ", акцентира ректорът на университета ст. комисар доцент доктор Иван Видолов. В нашата виновна задача ние разчитаме и на поддръжката на управлението на министерството за модернизиране и оптимизация на университета, добави ректорът. Той пожела на актуалните и новоприети курсанти успешна учебна година и им благодари за избора да се посветят на сложните специалности на служителя на реда и пожарникаря. Курсант Ирена Димитрова направи малко послание от името на първокурсниците.

През актуалната образователна 2023 – 2024 година във факултети „ Полиция “ и „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са признати общо 170 курсанти. Други 335 студенти ще учат за бакалавърска и магистърска степен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР